Сняг вали в областите Бургас, Сливен и Ямбол. На места е

...
Сняг вали в областите Бургас, Сливен и Ямбол. На места е
Коментари Харесай

Продължава снеговалежът в Бургаска област, зимната обстановка е нормална



Сняг вали в областите Бургас, Сливен и Ямбол.  На места е подправен с дъжд. За областите Бургас и Ямбол е разгласен оранжев код за превалявания от сняг.
Очакват се обилни превалявания от дъжд и от сняг - в северната част на региона 15-20 mm за денонощие, в южната - 30-40 mm. Прогнозите са за снежна завивка сред 5 и15 см.
На територията на община Бургас няма затворени пътища, заяви дежурният в администрацията. Основните пътни артерии в централната част и комплексите в града са обработени след падналия тази нощ сняг. Градският превоз работи обикновено, няма сигнали за закъсали рейсове и коли. До 20 сантиметра сняг е натрупал по високите елементи на община Руен. В ниското ситуацията е по-спокойна и снежната завивка е към сантиметър, сподели за БНР Бургас кметът на общината Исмаил Осман. По думите му няма затворени сектори, пътищата са проходими и се обработват. 
По високите елементи на община Руен има сняг сред 10 и 20 см., по-точно това са селата Снягово, Добра поляна, Топчийско, Средна махала, Припек, Подгорец, Сини хълм, Рожден и Зайчар. В ниските елементи на общината, като Руен, Преображенци, Просеник, Ръжица, Разбойна, Трънак, Добромир има сантиметър-два сняг има. На места има и навявания.
12 машини обработват от три часа сутринта заснежените терени, посочи още кметът на Руен Исмаил Осман. 

Около 10 см. е снежната завивка в община Карнобат, като прогнозите са снеговалежът да продължи. От 1 часа през нощта пътищата в общината се почистват, сподели за БНР Бургас кметът Георги Димитров.

„ Ние имаме 154 км. четвъртокласна пътна мрежа. От компанията, която е спечелила поръчката п о четвъртокласната пътна мрежа са 7 машини. От общинското дружество са 2 машини, които чистят главно улиците в града. Справяме се към сегашния миг, остана доста малко. Сега започваме да чистим тротоарите. Засега нямаме сигнали за закъсали коли. Обработили сме преди всичко пътищата, които водят към обществените ни домове , въпреки че ние имаме 30 села, всички са значими, и стръмните сектори, където минаха машините и по-късно опесъчихме “

Пътните настилки са най-вече мокри и проходими при зимни условия, оповестяват от организация Пътна инфраструктура.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР